fbpx

Het Team

Hoe wij elkaar gevonden hebben

Marcel en Emiel hebben elkaar ontmoet tijdens een zeiltocht in Nederland. Marcel heeft met zijn familie een jacht gehuurd en Emiel was zijn schipper. Zoals tijdens zeiltochten vaak gebeurt kom je met elkaar tot de betere inhoudelijke gesprekken. Marcel vertelde over zijn passie voor het trainen en coachen van mensen en dat hij dat waar heeft gemaakt in combinatie met een mooi wellness resort in Thailand. En Emiel heeft vanuit zijn passie een eigen zeilbedrijf opgericht om allerlei mensen exclusive zeiltochten te maken, naast zijn reguliere werk als manager. Gaandeweg de zeiltocht en het gesprek bleek ook een wederzijdse fascinatie voor NLP, spiritualiteit en de wisselwerking tussen Body & Mind. Laten we alles gewoon combineren! Een prachtige balans; we gaan zeiltochten aanbieden in Thailand gecombineerd met training & coaching voor persoonlijke groei! En zo is het idee geboren om deze waanzinnige reis te organiseren. Niet omdat het moet, maar omdat het kan, vol met passie!

Thailand-retreat is een samenwerking van Xclusive Sailing, Sunset Hill Resort, Samkara en Marcel Rila. De reis in Thailand wordt uitgevoerd door Sunset Hill Resort.

Marcel Rila - Trainer/Coach

 • Studeerde Economie, NLP-master en trainer, Psychologie, High Performance Coaching van Brendon Burchard en Mastery University van Tony Robbins en persoonlijke en spirituele groeiopleidingen van Deepak Chopra, Eckhart Tolle en vele anderen.
 • Ervaringen in het leven: 1e graad Docent Economische Wetenschappen, beleggings goeroe in Nederland, bekend van Nationale radio en tv en auteur van 7 boeken over beleggen. Eigenaar van 5 bedrijven.
 • Vanaf 45-jarige leeftijd een nieuwe carrière in persoonlijke groei coaching en training.
 • begon op 52-jarige leeftijd met het bouwen van een resort op een heuvel op een tropisch eiland in Thailand en transformeerde een jungle in een paradijs met een luxe Wellness resort met persoonlijke groeiopleidingen en retraites.
 • Veel ervaring als trainer/ leraar/ coach/ spreker/ auteur/ ontwikkelaar/ ondernemer en leider.

Het doel van zijn leven is om bewust, vrij, blij, verbonden en vervuld te “zíjn”, om te groeien, lief te hebben, te genieten en anderen te “inspireren” om ook te groeien, lief te hebben en te genieten, zodat ook zij volledig bewust, vrij, blij, verbonden en vervuld kunnen “zijn”

Drijfveren van Emiel zijn het verbinden van mensen en organisaties, het bereiken van onderlinge afstemming en samenwerking die meerwaarde biedt voor de ontwikkeling van maatschappij, organisatie en individu. 
Door combinatie met zijn passie voor het zeilen en spiritualiteit is Emiel op zeiltochten met inspirerende gezelschappen helemaal in zijn element!  

Emiel Verhoeff - Schipper

 • Van jongsafaan is Emiel al een actieve watersporter; de basis van zijn vader geleerd op vakanties met eigen zeiljacht en windsurfen met vrienden. Met trots koerst hij nu samen met zijn vriend Alex op hun eigen 42ft Hanse418 zeiljacht over het Ijsselmeer, de Friese meren, de Waddenzee en zeiltrips naar Denemarken en Zweden.
 • Emiel en Alex zijn als schippers sinds 2010 al ingehuurd op zeilcharters met toeristen in Nederland, Griekenland, Kroatie en Thailand.
 • Van passie zijn werk gemaakt als eigenaar van Xclusive Sailing voor compleet verzorgde zeiltochten en schipperdiensten sinds 2017.
 • Emiel geeft zeilclinics, knopen leggen, navigeren en is altijd op zoek naar het avontuur. 
 • International Certificate for operators of Pleasure Craft – Vaarbewijs I & II, Marifoon Bedieningscertificaat en duizenden mijlen ervaring.
 • Naast zijn passie voor zeilen werkt hij als New Business, Relations & Innovation Manager bij het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN). Voormeer informatie zie LinkedIn 

Alex van de Boer - Co-schipper

 • Alex heeft het zeilen later ontdekt. Nu 17 jaar later heeft hij al vele mijlen gemaakt in Nederland en het buitenland. 
 • Samen met Emiel vaart hij op een nieuwe Hanse 418. Met zijn eigen boot zijn zij oa naar Denemarken en Zweden geweest.
 • Alex heeft een ruimte ervaring als co-schipper op zeilcharters met toeristen in Nederland, Griekenland, Kroatië en Thailand. 
 • Alex houdt van koken en vindt het altijd een leuke uitdaging om in het buitenland met locale producten iedere dag een heerlijk ontbijt en uitgebreide creatieve lunch aan boord te bereiden. Uit ervaring weten we dat die zeer gewaardeerd wordt door onze gasten. Tijdens de reis is de verzorging bij Alex in goede handen. 
 • Naast de passie voor zeilen heeft Alex verschillende managementsfuncties vervuld. Op dit moment werkt hij bij Pantar Amsterdam als afdelingshoofd waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt bij opdrachtgevers in Amsterdam zijn ingezet.
 • Alex heeft een studie commerciële economie (in Haarlem en Amerika) en een aanvullende master bestuurskunde in Leiden gedaan. Voor meer info zie Linkedin

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de reis of wat dan ook. Xclusive Sailing is een Nederlandse onderneming in Lelystad. Samen de koers bepalen voor een mooie zeil Xperience!